Britiske muslimer rejser til Sudan: Drop sag om bamseblasfemi

Slettet Bruger,

01/12/2007

To muslimske medlemmer af det britiske Overhus er draget til Sudan for at tale den blasfemi-tiltalte lærerindes sag, skriver jp.dk.

Lord Ahmed og baronesse Warsi vil forsøge at overtale de lokale myndigheder til at løslade Gillian Gibbons, der blev idømt 15 dages fængsel for at fornærme islam ved at lade sine elever navngive klassens bamse Muhammed. Hun er britisk statsborger, men er i Sudan for at undervise.

"De er på et privat besøg hos den sudanske regering. Vi er glad for ethvert forsøg på hjælp i sagen, men er ikke involveret i deres rejseprogram," sagde en talsmand for den britiske ambassade om Overhus-medlemmernes besøg til nyhedsbureauet AFP.

Håb om samarbejde
Den 54-årige lærerinde risikerede oprindeligt et halvt års fængsel og 40 piskeslag, men en sharia-domstol idømte hende "kun" 15 dage. Og nu håber de britiske adelige, at de kan overtale myndighederne til helt at opgive sagen.

"Vi har hørt fra toppen af den sudanske ledelse, at myndighederne vil samarbejde med os, hvad angår hendes løsladelse," sagde en kilde i Lord Ahmeds kontor til BBC.

[email protected]

Kilde: