Britiske OL-atleter forbydes at kritisere Kina

En klausul i en 32-sider lang kontakt, som britiske sportsudøvere, der kvalificerer sig til OL i Beijing, skal underskrive, har bragt sindene i kog

Slettet Bruger,

10/02/2008

En klausul i en 32-sider lang kontakt, som britiske sportsudøvere, der kvalificerer sig til OL i Beijing, skal underskrive, har bragt sindene i kog. Atleterne skal nemlig skrive under på, at de vil undlade kritik af menneskeretsforhold i Kina, hvis de vil deltage i de olympiske lege. Det skriver Daily Mail.

"Der er alle mulige organisationer, der vil have atleter til at bruge de Olympiske Lege som et redskab til at fremme deres sager. Jeg mener ikke, det er ganvligt for holdets interesser," udtaler chefen for den britiske olympiske komite Simon Clegg til Daily Mail.

Lord David Alton, der er kendt for sin interesse for menneskeretsspørgsmål, er forarget.

"Hvert år bliver 8.000 mennesker henrettet i Kina, politiske og religiøse overbevisninger bliver undertrykt, journalister fængslet, og internet og udenlandsk fjernsyn censuret kraftigt. At sige til vores atleter, at de ikke må kommentere på det, gør en farce ud af vores eget eget lands tro på ytringsfrihed," lyder det fra Alton.

Den britiske tronfølger Prins Charles har tidligere afvist at rejse til OL i Kina, hvis ledere, han har betegnet som "Et forfærdende vokskabinet".

[email protected]

Kilde: