Britisk biskop advarer mod drab på muslimske konvertitter

Slettet Bruger,

17/09/2007

Hvis ikke muslimske ledere offentligt forsvarer folks ret til at skifte tro, kommer det til at koste dødsofre. Det advarer biskoppen af Rochester, Michael Nazir-Ali om i den britiske avis The Guardian. Nazir-ali, der som navnet antyder ikke er ukendt med Islam, hans far har selv skiftet til den kristne tro, fortalte i et tv-program på Channel 4 om sin bekymring for storbritaniens 3.000 eks-muslimer.

"Det er meget almindeligt i verden i dag, også i dette land, at folk der skifter tro, særligt fra at være muslimer til at være kristne, bliver udstødt, mister deres job, får deres ægteskaber annulleret og deres børn fjernet. Derfor er det nødvendigt med en vis form for lederskab fra de muslimske ledere nødvendigt, de må forklare, at det ikke er Islams lære". Vi har set æresdrab og der er ingen grund til, at dette ikke også skulle ske," sagde biskoppen i programmet.

En undersøgelse blandt britiske muslimer offentliggjort tidligere i år, viste af 36 procent af de 16-24 årige mente at et trosskifte skulle medføre døden. Et synspunkt, som deles af den radikale Hizb-ut-Tahrir gruppe, der også i England har en del sympatisører .

En konvertit fortalte i programmet om de reaktioner, han havde modtaget på sin nye kristne tro i det muslimske miljø i Bradford.

"De fortalte mig kategorisk, at havde jeg været i et Islamisk land, Pakistan eller i Mellemøsten, havde de været den første til at hugge mit hoved af".

[email protected]


Kilde: