Briterne udnævner Thatcher til bedste PM i efterkrigstiden

Hun gennemførte markante liberale reformer af den britiske økonomi, men alligevel er Margaret Thatcher uden sammenligning den mest populære premier...

Slettet Bruger,

08/04/2008

Hun gennemførte markante liberale reformer af den britiske økonomi, men alligevel er Margaret Thatcher uden sammenligning den mest populære premierminister i efterkrigstidens Storbritianien, hvis man spørger briterne i dag. Det viser en meningsmåling, som Daily Telegraph har offentliggjort.

34 procent af briterne peger på Margaret Thatcher, og det er lige så mange, som peger på de tre nærmeste konkurrenter, Winston Churchill, Tony Blair og Harold Wilson, til sammen.

Margaret Thatcher måtte ellers i sin tid som premierminister opleve massedemonstrationer imod sin politik fra bl.a. de britiske fagforeninger, men netop hendes opgør med dem rangerer som en af hendes største bedrifter, siger 27 procent af briterne i målingen.

Hun gennemførte bl.a. omfattende privatiseringer af statsejede og urentable erhvervsvirksomheder, skar den øverste marginalskat ned til 40 procent og solgte meget store dele af Storbritaniens almennyttige boliger til deres beboere.

"Hendes appel som principfast politiker er særlig stærk i en tid, hvor det at have stærke principper og holdninger opfattes som usædvanligt og endda et handicap," skriver Daily Telegraph.

[email protected]

Kilde: