Briter dræbte danske soldater

Slettet Bruger,

26/11/2007

Da to danske soldater 26. september sidste år mistede livet, var det ikke som først antaget beskydning fra Taleban-styrker, men derimod britiske missiler, der ramte dem. Det fortæller soldater fra deres kompagni nu aufhængigt af hinanden til Jyllands-Posten og TV2. En britisk base beliggende to kilometer fra den danske kommandopost blev formentlig angrebet af Taleban-styrker fra et sumpområde mellem de danske og britiske styrker.

Briterne besvarede ilden, men kom formentlig til at skyde over Talebanerne og lige ind i den danske kommandopost. Det første missil kostede en 22-årig konstabel livet, men beskydningen fortsatte i en time og også det sidste missil havde dødelig udgang, da en 24-årig konstabel blev ramt.

Chefen for infanterikompagniet, major Peter Hansen, bekræfter, at man har fundet britiske sprænghoveder ved kommandoposten foruden ammunition, der er tungere, end den Taleban normalt benytter.

"Hvis det er det, som er sket, er det forfærdeligt. Briterne må ikke skyde over floden uden vores tilladelse. De anmodede senere om en tilladelse, men da var ulykken sket," siger Peter Hansen til Jyllands-Posten.

Forsvarets Auditørkorps er igang med at undersøge sagen. Oberst Kim Kristensen, der er chef for den danske bataljon i Afghanistan, ønsker ikke at kommentere sagen, for undersøgelsens konklusioner ligger klar.

[email protected]

Kilde: