Brian Mikkelsens kredsformand går i vrede

Slettet Bruger,

28/09/2007

De Konservatives formand i Holbæk-kredsen, hvorfra kulturminister Brian Mikkelsen er valgt til Folketinget, gennem 12 år smækker nu med døren til sit parti. Kort før partiets landsråd i Herning i denne weekend har Anders Pedersen, der også har været medlem af den konservative hovedbestyrelse i fem år, meldt sig ud i protest. Formand Bendt Bendtsen og partiets generalsekretær Morten Bangsgaard står for en ledelsesstil præget af topstyring og mangel på demokrati, mener Anders Pedersen. Det skriver Information i dag.

"Morten Bangsgaard er blevet så stærk, at ikke ret mange tør sige eller gøre andet, end hvad han og Bendt Bendtsen finder ud af," siger Anders Pedersen til Information.

Ifølge Anders Pedersen har han bestemt ikke været det eneste hovedbestyrelsesmedlem, der har været frustreret over den manlende debatkultur i partiet. Men størstedelen af medlemmerne er bange for at miste interessante poster, mener Anders Pedersen. Han forudser, at partiet snart kastes ud i en krise.

"Trykket bliver større og større. Den dag, hvor låget ryger af gryden, bliver det med et ordentligt brag. Det kan simpelthen ikke blive ved," siger han.

Anders Pedersen erklærer sig dog klar til at blive aktiv konservativ igen, hvis der kommer en ny ledelse.

"Men det har desværre lange udsigter. For hvis Bendt Bendtsen valgte at trække sig, ville hverken Lene Espersens eller Connie Hedegaards bagland kunne acceptere, at den anden blev leder af partiet. Derfor er det afgørende, at de internt bliver enige om deres roller og får det handlet af med deres bagland. Ellers bliver vi nødt til at finde en tredje kandidat, der kan tage over," vurderer Anders Pedersen.

Bly og bange hovedbestyrelse
Selv om han ikke direkte placerer aben hos Bendt Bendtsen og Morten Bangsgaard, så deler medlem af hovedbestyrelsen Peter Norsk bekymringen over den manglende konservative debat.

"Internt er der mange folk, der ikke siger noget. Vi skal tale lige ud af posen i hovedbestyrelsen, men mange gange har jeg oplevet, at folk bliver bly og bange, når de ser de kendte ansigter," siger Peter Norsk til Information.

Generalsekretær Morten Bangsgaard forstår til gengæld ikke de kritiske røster.

"På hovedbestyrelsesmøderne er der rig lejlighed for, at alle kan komme til orde, og både Bendt Bendtsen og jeg selv er gode til at give plads til andre," udtaler Bangsgaard.

Forleden berettede Ekstra Bladet, hvordan den konservative top med Bendtsen og Bangsgaard i spidsen havde forsøgt at overtale KU til at undlade at diskutere skattelettelser på det konservative landsråd.

[email protected]

Kilde: