Brian Mikkelsen i cirkus-ballade

Kulturministeren Brian Mikkelsen reklamerer for Cirkus Arenas i deres eget program, og det vækker undren

Slettet Bruger,

11/04/2008

Kulturministeren Brian Mikkelsen reklamerer for Cirkus Arenas i deres eget program, og det vækker undren. Både hos konkurrenter, jurister og borgerlige kulturpolitikere. Det skriver Politiken.

"Statens embedsmænd og ministre er underlagt et saglighedskrav, der betyder, at de ikke må varetage privatøkonomiske interesser. Det her lyder, som om staten anbefaler et bestemt mærke. Det kan man ikke gøre," siger Steen Rønsholdt, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, til Politiken.

I programmet beskriver Brian Mikkelsen, hvor stor pris han sætter på at besøge Cirkus Arena i deres store telt. Noget, han gør med familien hvert år. Spørgsmålet er, om det overhovedet er tilladt.

"Ulovligt er et stærkt ord, men det er det, der ligger i det, hvis ikke han har et grundlag for at gøre det," siger Steen Rønsholdt, der ikke kan forstille sig, hvad det grundlag skulle være.

Hos Arenas konkurrenter er der stor utilfredshed med kulturministeren. Hos Cirkus Dannebrog undrer man sig over ministerens anbefaling af Arena, ikke mindst fordi Mikkelsen ikke har fundet tid til at kigge forbi deres manege.

"Vi har aldrig haft besøg af ministeren, selv om vi inviterer ham hvert år, når vi har gallaforestilling i Fælledparken. Men han har aldrig tid," siger Dannebrogs pressechef Agnete Louise Enoch.

I ministerens samarbejdskreds forstår man heller ikke helt Mikkelsens medvirken i Arena-programmet. Risikoen for at der kan opstå habilitetsproblemer er stor, mener DF's Karin Nødgaard, mens Venstres kulturordfører Troels Christensen godt kan forstå, hvis konkurrenter er sure.

"Det virker ikke for klogt af ministeren," siger Christensen til Politiken.

Til DR Nyheder oplyser Brian Mikkelsen, at kritikken er helt forfejlet. Han ønsker ikke at promovere Arena, men cirkus generelt som en kulturbegivenhed for hele familien.

"Jeg vil da anbefale alle former for cirkus. Hvis et cirkus spørger mig om at skrive et forord, så gør jeg det. Hvis det næste år er Benneweis, Dannebrog eller Arli, så gør jeg det," siger Brian Mikkelsen til DR Nyheder.

[email protected]

Kilde: