Brian M. giver million til cirkus

Malere der kaster klatter på et lærred, digtere som ingen kan forstå, teatre uden et publikum - Brian Mikkelsen deler ud af statskassen til det hel...

Slettet Bruger,

03/07/2008

Malere der kaster klatter på et lærred, digtere som ingen kan forstå, teatre uden et publikum - Brian Mikkelsen deler ud af statskassen til det hele. Og nu også til "ny cirkus". Kulturministeren oplyser ifølge Ritzaus Bureau, at han bevilger en million kroner til aktiviteter, der skal fremme information og formidling om genren. Til glæde for især modtagerne.

"I dag findes der ingen offentlige bevillinger til vores område, så i sig selv lyder det da fremragende," siger Kresten Thomsen, vejleder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet i København.

Ny cirkus blander teater, dans og akrobatik med mere traditionelle elementer fra cirkuslivet, og på Kresten Thomsens akademi optager man hvert år 10-15 unge på den toårige uddannelse. Men interessen for at blive gøgler er allerede inden ministerens informationskampagne så stor, at akademiet slet ikke kan imødekomme efterspørgslen, oplyser han.

[email protected]

Kilde: