Brød advokaten loven, da han fik sin klient frikendt?

Den århusianske forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen var måske på kant med loven, da han selvstændigt igangsatte en efterforskning i den såkaldte S...

Slettet Bruger,

21/03/2008

Den århusianske forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen var måske på kant med loven, da han selvstændigt igangsatte en efterforskning i den såkaldte Suldrup-sag, hvor en kvinde var sigtet for drabet på sin egen mor. Det beretter Ritzau.

Advokaten sendte, mens retsagen kørte, en medarbejder en uge til Sverige for at finde forskellige oplysninger om familien uden politiets vidende.

"Jeg kan sige, at vi kigger på det nu, så jeg har ikke flere kommentarer," siger chefanklager Søren Gade fra Nordjyllands Politi til Ritzau og pointerer, at advokater altid skal bede politiet om at efterforske.

Men Michael Juul Eriksen mener ikke at politiet har samme interesse i efterforskningen som den advokat, der repræsenter en anklaget.

"Når man kun har klientens interesse, kommer der flere ting frem," siger han.

Juraprofessor fra Aarhus Universitet Gorm Toftegaard Nielsen ser Juul Eriksens Sverige-tur som et grænsetilfælde, man bør se nærmere på.

[email protected]

Kilde: