Borgmester fik flyttet telemast: Nu må borgerne døje med den

Slettet Bruger,

24/07/2007

En 36 meter høj telemast er ikke køn at kigge på. Især ikke, hvis den står i centrum af byen og spolerer udsigten fra ens hus. Det fandt borgerne i Egedal ud af, efter at TDC ville opstille en telemast på borgmester Svend Kjærgaard Jensens nabogrund. Men borgmesteren fik ændret lokalplanen, og nu skal telemasten stå i centrum af byen, hvor den vil genere endnu flere mennesker. Det skriver B.T.

"Vi har aldrig fået en forklaring på, hvorfor masten skal stå der. Det er helt vanvittigt. Jeg tror slet ikke, den var blevet flyttet, hvis ikke det var fordi, den stod foran borgmesterens ejendom," siger Ib Sørensen, medlem af byrådet i Egedal for Socialdemokraterne, til B.T.

"Skulle have erklæret sig inhabil"
Selvom telemastens placering har stor betydning for borgmesterens ejendom, undlod han at erklære sig inhabil i sagen. Det burde han ellers have gjort, mener Tim Knudsen, professor i offentlig forvaltning ved Københavns Universitet.

"Han har jo selv en indlysende interesse i sagen. Det har jo noget at gøre med hans ejendomsværdi og den almindelige glæde ved brugen af ejendommen."

Puslespillet skal passe
TDC ser helst, at telemasten står ved siden af borgmesterens grund, hvor der i forvejen står en mindre sendemast. Men nu må borgerne i Egedal trækkes med endnu en mast.

"Vi kan godt bruge den anden placering ved Bryggertorvet. Det sker jævnligt, at vi må sætte en mast op et andet sted end vores ønskeposition. Men det kan ofte betyde, at vi må sætte en ekstra mast op, så puslespillet passer," siger Lars Jakobsen, projektkoordinator og ansvarlig for at finde egnede steder til mobilmaster for TDC.

Borgmester Svend Kjærgaard Jensens har tidligere været opstillet for Venstre, men er nu opstillet for Egedal-listen. Han mener ikke, at han burde have erklæret sig inhabil, selvom han over for B.T. ikke kan give nogen grund til, at masten skulle flyttes.

[email protected]

Kilde: