Borgerlige skal have adgang til autonom-huset

Dortheavejs autonomhus skal også være åbent for borgerlige unge, slår Københavns Kommune fast i en afgørelse af en klage fra "Borgerlige Ungdomshus...

Slettet Bruger,

25/04/2009

Dortheavejs autonomhus skal også være åbent for borgerlige unge, slår Københavns Kommune fast i en afgørelse af en klage fra "Borgerlige Ungdomshusbrugere". Det skriver politiken.dk. I december troppede fire medlemmer op for at deltage i det såkaldte mandagsmøde, hvor de blev truet verbalt og fysisk og fik smidt en balje vand efter sig. Men de har også ret til at komme der og starte egne aktiviteter i lokalerne, lyder beskeden fra kultur- og fritidsforvaltningen.

"»Foreningen Borgerlige Ungdomshusbrugere ønsker at skabe deres egne arrangementer med grund i den borgerlige ungdomskultur. Det er en forudsætning, for at Ungdomshuset kan betragtes som åbent for alle unge, at unge, der ikke allerede er brugere af huset, kan starte nye aktiviteter," hedder det i afgørelsen.

Til gengæld afviser kommunen, at de autonome har handlet forkert ved ikke at give "Borgerlige Ungdomshusbrugere" adgang til mandagsmødet. Det er kun for brugere, der har deltaget i eksisterende arbejdsgrupper i huset, skriver forvaltningen.

I afgørelsen kræver kultur- og fritidsforvaltningen en redegørelse fra Fonden Jagtvej 69 om, hvordan nye brugere kan få lejlighed til at bruge huset til aktiviteter efter eget ønske.

[email protected]

Kilde: