Borgerlige revolutionære

Af Filip BerghamarDet går skidt for det borgerlige Danmark

Slettet Bruger,

13/01/2008

Af Filip Berghamar

Det går skidt for det borgerlige Danmark. Man kunne være fatalist og simpelthen indrømme, at slaget er tabt. Vi får mere og flere regler, love og formynderi - og det endda fra en såkaldt borgerlig regering. Den store moder-velfærdsstat har omklamret os alle og efterladt os handlingslammede. Jeg mener, at det er på tide, at det borgerlige Danmark sætter sig ned og lærer af sin modstander. De socialistiske revolutionære fra 60'erne er blevet en del af establishmentet, og vi borgerlige er de nye rebeller. Man lærer uendeligt lidt af sine succeser, men meget af sine nederlag.

Så hvorfor er der en rød 1. maj, men ingen blå 1. juni?

Hvordan gik det til, at Danmark, et af de mest liberale lande i verden i 1960, fyrre år senere udviklede sig til landet med verdens højeste skattetryk og en kolossal reguleringsjungle?

Hvorfor er der ingen borgerlige gadeteatre, happenings eller folkekøkkener?

Hvorfor har socialisterne tilranet sig rollen som moralens vogtere, mens vi pænt må gå i skammekrogen, hver gang en stakkel er kommet i uføre?

Nogen vil måske modsætte sig sådanne tiltag og sige, at det er direkte uborgerligt at gå og skabe sig på et gadeteater. Eller at det at samles den 1. juni i Fælledparken for at høre en politiker prædike vil være i modstrid med de liberale værdier. Nej, det overlader vi til de venstreorienterede fantaster, ikke sandt?

Men der er så mange andre ting, vi kunne gøre.

Man kunne forestille sig, at man organiserede lønmodtagere i en borgerlig fagforening. En fagforening der ikke brugte af strejkekassen til at demonstrere, når politikerne brugte for lidt penge på dem, men når politikerne brugte for mange af deres penge.

Eller et fakkeloptog, ikke imod den forsvindende lille racisme i Danmark, men vendt mod den unødvendige racismeparagraf, der i den grad er et angreb på ytringsfriheden.

Vi kunne støtte op om en opførsel af "Atlas Shrugged" på Nørrebroteatret. Sikke en forargelse det ville skabe hos den etablerede kulturelite.

Hvad med en sultestrejke indtil topskatten blev afskaffet? Tænk engang den medieomtale det ville medføre, når billeder af magre bankdirektører, afkræftede ingeniører og udsultede slagteriarbejdere tonede frem på 19-nyhederne.

Man kunne forestille sig kollektiv ulydighed, så du, næste gang du modtog girokortet til din ejendomsskat, simpelthen lod være med at betale den. Det samme for licensen, vægtafgifterne, samt et hav af andre afgifter og skatter.

Og så er der altid blokadevåbnet. 180Grader.dk har boret i historien om visse forældres ulovlige blokade af børneinstitutioner, og det viste sig, at det slet ikke var ulovligt alligevel! Nej, det var blot en del af en "faglig kamp". Så burde vi da også kunne blokere hele landets skattekontorer, indtil vores krav blev imødekommet. Tænk hvis skatten ikke blev indkrævet i blot 3 dage - der ville værre et hul i statskassen på størrelse med Al Gores utroværdighed. Vi kunne også blokere Christiansborg - ingen love ville blive vedtaget i en uge. Og det hele ville blot være en del af "en faglig kamp"!

Vi kunne skaffe os adgang til Christiansborg, og oversprøjte Villy Søvndal med gul maling, mens vi råbte, "du er fuld af pis!". En lignende aktion gav BUPL's ungdomsleder mulighed for at sætte Irak-krigen på dagsordenen, så det virker jo. Jovist, vi kunne blive smidt i spjældet for det, men fængselsstraffe afskrækker åbenbart ikke vore socialistiske modstandere.

Vi kunne maskere os i stil med de røde ekstremister på Nørrebro og besætte Finansministeriet. Måske ville vi endda blive belønnet med et skattefrit voksenhus, hvorfra vi kan planlægge nye aktioner.

Hvad nu hvis vi organiserede "Asfaltjunglens junglebørn", som pifter dækkene på de offentlige busser. Bagefter lægger vi en besked i forruden, hvor vi skriver, at vi bilister ikke længere gider betale ågersummer i afgifter, og at de bare kan tage cyklen i stedet.

Svaret på hvorfor alle disse forslag nok aldrig bliver til noget er, at vi desværre ikke har tid, og ikke besidder den nødvendige mangel på respekt for andres liv og ejendom. Vi har et arbejde, der skal passes, børn der skal hentes, og gamle der skal besøges. Vi har desuden for meget at miste. Vi har ikke råd til at tage en måned fri fra arbejde for at sultestrejke. Vi kunne miste vores job, hvis vi skulle ind og ruske tremmer for en tid.

Derudover ville mange af de ovennævnte aktioner gøre os til hyklere. Kernen i enhver borgerlighed er anstændighed, ansvar og hensyntagen. Værdier som vores modstandere ikke lader dem komme i vejen for at opnå deres mål. Derfor vil det altid være en ulige kamp, hvor vi typisk ender som taberne, så længe vi er de eneste, der spiller efter reglerne.

For den afgørende forskel mellem at være socialist og borgerlig er den klare skillelinje mellem, hvad der er dit og mit, og hvad der er vores. Jeg kan ikke som borgerlig gå ud og pifte dækkene på andre folks firehjulstrækkere - så er jeg jo intet andet end en hykler, for bilen er jo ikke min! En socialist derimod kan til enhver tid gøre, som han har lyst til, for bilen tilhører jo ikke en anden person, nej den er vores. Dine børn er ikke dine børn, de er vores børn. Din mor og far er ikke dine forældre - nej, de er vores ældre, vores virksomheder, huse, både, skoler, hospitaler, fjernsyn ... osv. osv.

Men bare rolig, kære borgerlige. Jeg har fundet ud af, hvad vi kan gøre for at få vendt skuden. Jeg har løst gåden, og fundet vejen frem for os borgerlige. Inden længe vil frihedens fakkel igen blive tændt i Danmark.

Det, vi skal gøre, er at ... hov, du godeste! Klokken er allerede 23.00. Jeg bliver nødt til at slutte her, for jeg har et møde med nogle kunder i morgen tidlig, som jeg skal være veludhvilet til.

Filip Berghamar er softwareudvikler i en iværksættervirksomhed i vækst og initiativtager til borgerlige.dk, der netop i dag er gået i luften

Kilde: