Borgerlige bloggere uenige om Jeppe Kofod

Af Ole Birk OlesenEn total overreaktion eller lige efter bogen? Meningerne om Socialdemokraternes 34-årige udenrigsordfører Jeppe Kofod og hans afg...

Slettet Bruger,

26/03/2008

Af Ole Birk Olesen

En total overreaktion eller lige efter bogen? Meningerne om Socialdemokraternes 34-årige udenrigsordfører Jeppe Kofod og hans afgang fra sin post efter et seksuelt forhold til en 15-årig pige på et DSU-kursus er delte. Også blandt borgerlige bloggere.

Den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua hører til dem, der mener, at der er tale om en storm i en kop vand.

"Hvis der ikke er sket så meget andet end det, der er kommet frem, så har jeg svært ved at være forarget. Man kan næsten sige, at Kofod dermed følger i mange andre folketingspolitikeres spor - ingen nævnt - ingen glemt! Kofod er ikke den første MF'er, der har nedlagt en ungmø fra ungdomsafdelingerne i forbindelse med et møde, og han bliver næppe den sidste," skriver Jarl Cordua, der igennem mange år har været aktiv i Venstres Ungdom og i dag Venstre, på sin blog.

Omvendt mener blogkarakteren "Tarzan", der udfolder sine talenter hos den liberale blogger Johan Espersen, at episoden og det forhold, at den forsvares af personer som f.eks. Jarl Cordua er udtryk for, at det (ungdoms)politiske miljø er moralsk forkrøblet.

"Man kan spørge sådan her: Er det en hæderlig og sund dyd at gå i seng med en 15-årig pige, eller vidner det i virkeligheden ikke om en karakter med perverse svaghedstræk og et forskruet forhold til at håndtere sin egen autoritet og myndighed? Jeg hælder til mulighed nr. 2. [...] De unge mennesker skal selvfølgelig have lov til at feste med hinanden. Men fra at acceptere dette og så til at acceptere, at personer, som burde være på jagt efter en familie, frekventerer disse fester for at få fat i betydeligt yngre piger, er der altså en enorm afstand. Hvis Brian Laudrup rejste rundt og gæstetrænede fodboldhold for derefter at hygge sig i omklædningsrummet med en 15-årig fodboldtøs, ville de fleste forhåbentlig også betragte det som en uacceptabel praksis. Det er simpelthen for umodent," skriver Tarzan og fortsætter:

"Pointen er som sagt ikke, at Jeppe Kofod skal straffes for sin nat på Esbjerg Højskole. Pointen er snarere, at når så mange personer, som er indrulleret i det ungdomspolitiske miljø, finder det nødvendigt at banalisere og bagatellisere episoden og i øvrigt slet ikke kan se det forkastelige ved, at en ældre herre får sig et engangsknald med en fuld 15-årig skolepige, så tyder det på, at der er noget generelt forkasteligt ved selv samme miljø. Men det er trods alt politik, så det burde vel ikke overraske ..."

[email protected]

Kilde: