Borgere vil have fotofælder på villavejene

Den seneste tids omtale af politiets forsøg med automatisk hastighedskontrol får nu fartbekymrede danskere til at henvende sig til politiet for at ...

Slettet Bruger,

20/04/2009

Den seneste tids omtale af politiets forsøg med automatisk hastighedskontrol får nu fartbekymrede danskere til at henvende sig til politiet for at få opsat automatiske fotofælder på villaveje og i landsbyer. Det skriver 24timer.

"Vi har fået en del henvendelser fra borgere, der gerne vil have kontrol i deres kvarter," siger Helge Holbek, politiinspektør i Rigspolitiets Færdselsafdeling til 24timer.

Men borgere, der ønsker et fartkamera på villavejen, må gå forgæves. Som ordningen ser ud i dag, bliver der kun opsat kameraer på udvalgte strækninger med høj ulykkesstatistik og langs veje ved skoler og institutioner.

I Venstre mener man, at ordningen med den automatiske trafikkontrol skal udvides, fordi den kan være en medvirkende årsag til at få borgerne til at involvere sig i trafiksikkerhed. Samtidigt er fotofælderne udstyr, der nemt betaler sig ind igen gennem de bøder, der udskrives.

"Jeg er positivt indstillet over for, at borgerne skal have mere indflydelse på, hvor kontrollen foregår, for vi beder selv borgerne om at være mere engagerede i, at færdselsloven overholdes. Så skal vi ikke slå hånden af dem ved at holde dem udenfor," siger Venstres trafiksikkerhedsordfører, Karsten Nonbo.

Han vil gå til justitsminister Brian Mikkelsen for at drøfte, hvordan man konkret kan udvide ordningen med fartkameraer.

Rigspolitiets færdselsafdeling vurderer dog, at politiet sagtens selv kan afgøre, hvor fotofælderne placeres bedst.

"Vi kan ikke holde til at blive bestormet af borgere, der vil have kontrol alle vegne," siger Helge Holbek til 24timer.

[email protected]

Kilde: