Borgere vil demonstrere imod autonomhus

Københavns Kommunes planer om at oprette et autonomt styret ungdomshus på Dortheavej 61 møder stor folkelig modstand

Slettet Bruger,

10/04/2008

Københavns Kommunes planer om at oprette et autonomt styret ungdomshus på Dortheavej 61 møder stor folkelig modstand. En underskriftsindsamling på nettet, der lader naboerne tage stilling til autonomhusets nyeste placering, viser således, at 79 pct. er imod planerne. Og det tal er kun steget, efter at Bispebjerg Lokaludvalg indgik en aftale med kommunen om at acceptere autonomhuset på Dortheavej 61. Det siger initiativmagerne til underskriftsindsamlingen, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager.

De to konservative lokalpolitikere arrangerer nu en demonstration, hvor borgerne kan udtrykke deres modvilje mod kommunens planer.

"Det glæder os, at borgerne i NV er mere principfaste end byens ledelse og lokaludvalget. Uanset om Rådhuset vil eller ej, kommer de til at høre borgernes protester over belønning af vold og hærværk. I mangel af politisk lederskab vil borgerne i Nordvest selv trække en streg i sandet og markere at almindelige, fredelige mennesker har mindst lige så meget ret til at blive respekteret og taget hensyn til som folk fra brostenskastende ungdomsbevægelser," skriver Rasmus Jarlov og Jakob Næsager i en fælles pressemeddelelse.

"Beboerne bliver vildledt"
Det er planen, at dele af Kulturhuset på Dortheavej 61 skal omdannes til klubhus for det autonome miljø. Men de to konservative politikere tvivler på, at der vil kunne foregå nogle kulturelle aktiviteter i resten af huset.

"Jagtvej 69 var en afskærmet fæstning, hvor ingen almindelige mennesker kom. Hvis de autonome flytter ind i Kulturhuset, er det slut med, at pensionister, børn og andre almindelige mennesker vil benytte det. Hvem kunne forestille sig at holde ældrebingo på Jagtvej 69? Tanken er absurd. Det er løgn, når man prøver at bilde borgere og nuværende brugere af Kulturhuset ind, at Ungdomshuset vil styrke kulturlivet i NV. Sandheden er, at det vil fortrænge det. For ingen almindelige mennesker vil benytte et kulturhus, som er domineret af de autonome," skriver de i deres pressemeddelelse.

Demonstrationen vil finde sted lørdag den 12. april, kl. 16 på Hulgårds Plads, København Nordvest. Naboer til Dortheavej 61 kan give udtryk for deres støtte eller modvilje mod autonomhuset via de ovenstående links.

[email protected]

Kilde: