Boom i antal af singlemødre

Danske fertilitetsklinikker kan samstemmende melde om kraftig vækst i antallet af enlige kvinder, der vælger at blive insemineret med donorsæd, skr...

Slettet Bruger,

24/07/2009

Danske fertilitetsklinikker kan samstemmende melde om kraftig vækst i antallet af enlige kvinder, der vælger at blive insemineret med donorsæd, skriver berlingske.dk. På klinikken Copenhagen Fertility Center har man de seneste to år oplevet en stigning fra 34 inseminationer af enlige i første halvår af 2007 til 158 i dette års første seks måneder.

"Det er primært kvinder sidst i 30erne, som har opgivet tanken om at finde drømmemanden i tide. De tænker: »Hvis jeg ikke kan få en mand, kan jeg i hvert fald få barnet," siger speciallæge på klinikken Svend Lindenberg til berlingske.dk.

Tendensen med de mange nye singlekvinder bekymrer Morten Kvist, der er medlem af Etisk Råd.

"Når kvinder vælger at få et barn på den måde, er det jo oftest, fordi de ikke kan finde en mand at få dem med. Det er et udtryk for, at noget i samfundet ikke er, som det skal være," siger han.

Også den konservative socialordfører Vivi Kier råber vagt i gevær over udviklingen.

"Det er en rigtig uheldig tendens, vi ser, fordi et barn bliver gjort til en vare, som alle har ret til at få, i stedet for at være et resultat af en naturlig proces. Det er ikke retfærdigt over for barnet, som naturligvis vil stille spørgsmål ved sin egen eksistens, når det bliver ældre," siger Vivi Kier til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: