Bondam lovede også billigere boliger

Slettet Bruger,

14/07/2007

Det har historisk set ikke været noget problem at få den radikale teknik og miljøborgmester Klaus Bondam til at kræve medejerskab af planen om de 5.000 billige boliger i København. Men i dag fremgår det af Berlingske Tidende, at Ritt godt må få løftet for sig selv.

I august sidste år udtalte Klaus Bondam ellers til Ekstra Bladet, som en forklaring på at det gik lidt trægt med byggeplanerne, at:

"der jo har været en markant markedsudvikling i boligpriserne, siden vi fremsatte valgløftet sidste efterår."

Også i kommentar i Berlingske Tidende blev planerne om de billige boliger betegnet som et fælles forslag, der "naturligvis" var realistisk.

I øjeblikket holder Bondam ferie og meddeler gennem sin pressechef at han ingen kommentarer har til boligsagen. Hans vikar i sagen er Manu Sareen, der ikke mener, at Bondams udtalelser om at han var med til at fremsætte valgløftet, skal forstås bogstaveligt.

"Puuh jeg kan kun gætte, men jeg tror, han mener, at det er Ritt Bjerregaard og ham selv, der har fremlagt Ritt Bjerregaards valgløfte efter valget. Efter valget præsenterer Ritt Bjerregaard jo et udspil om de 5.000 billige boliger for os. Vi kigger på det og vælger at være med, fordi vi synes, det lyder som en god ide," forklarer Manu Sareen om sin partifælles udtalelser.

Han erkender at Bondam og Det Radikale Venstre har et medansvar, men fastholder, at "lige præcis valgløftet 5x5x5, det er Ritt Bjerregaards løfte."

Manu Sarren kritiserede forleden Ritt Bjerregaard for "akademisk snik-snak" i hendes retræte på boligsagen.

[email protected]

Kilde: