Bondam: Ingen biler på Nørrebrogade

Nørrebrogade som cykelsti

Slettet Bruger,

03/01/2008

Nørrebrogade som cykelsti. Sådan lyder et radikalt forslag fra den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, som vil reservere den stærkt trafikerede gade til cykler, gående, ærindekørsel og busser. Dernæst står andre gader for tur. Det beretter Information.

"Byen egner sig generelt bedst for fodgængere og cyklister, og står det til mig, skal Nørrebrogade omdannes, så den primært er for cykler, fodgængere og kollektiv trafik," siger borgmesteren til Information.

Denne model skal også gennemføres for de andre "brogader" i København, Amagerbrogade, Østerbrogade og Vesterbrogade, bebuder Bondam. Forslaget vækker jubel hos Jens Rørbech, professor ved Danmarks Tekniske Universitet.

V: Ikke realistisk
"Nørrebrogade er en oplagt gade at begrænse biltrafikken i. Der skal selvfølgeligt være plads til ærindekørsel. Men ellers skal gaden domineres af store, brede cykelfelter og en busrute eller to. Gaden kunne blive fantastisk spændende, fordi der stadig er så mange små butikker," siger Jens Rørbech, der i starten af 1990'erne selv var med til at udarbejde et lignende forslag som stadsingeniør.

På rådhuset er der dog knap så meget begejstring at spore. Venstres nye kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev, mener ikke, at en bilfri Nørrebrogade har en gang på jord.

"Der skal være en hvis realisme i det. Og at lukke Nørrebrogade for biltrafik er ikke særligt realistisk. Hvordan havde man tænkt sig at sikre, at trafikken skulle kunne komme frem," spørger hun ifølge Information.

[email protected]

Kilde: