Boligområde forbyder skræmmende hunde

Hunden er menneskets bedste ven, men når Fido ser ud til at være bygget til kamp og ejeren i øvrigt ligner en hårdkogt gangster, er hunden i hvert ...

Slettet Bruger,

27/01/2008

Hunden er menneskets bedste ven, men når Fido ser ud til at være bygget til kamp og ejeren i øvrigt ligner en hårdkogt gangster, er hunden i hvert fald ikke naboernes bedste ven. Det har en boligforening i Slagelse taget konsekvensen af og forbudt de såkaldte muskelhunde i fem af foreningens afdelinger, beretter jp.dk.

"Vi kunne se, at der kom flere og flere kamphunde i afdelingerne, og beboerne ringede og var nervøse. De turde ikke sende deres børn ud og lege eller gå tur med deres små hunde," siger direktør for Fællesorganisationens Boligforening, Jørgen Mejlgård, til jp.dk.

Ifølge Dansk Kennel Klub er udtrykket kamphunde misvisende, da betegnelsen både dækker agressive hunde avlet til kamp og hunde, der engang blev brugt til kamp, men hvor anlægget for aggression siden er avlet bort. Alligevel mener man, at de såkaldte muskelhunde udgør et problem for naboerne i flere boligforeninger.

Sku ikke hunden på hårdene
"De ringer til os, for de ved ikke, hvad de skal stille op. Det er oftest unge mennesker i socialt belastede kvarterer, der holder hundene i kældre og lignende," forklarer Vibeke Knudsen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Kennel Klub.

Hun advarer dog mod at skue hunden på hårdene. Nogle hunde kan se drabelige ud, men kan være anskaffet med fredelige formål i sine. Vibeke Knudsen opfordrer til at lade fornuften råde og se på ejeren i stedet for hunden.

"Der er ingen, der kan se, om det er en amstaff (american staffordshire, red.) med kennelklub-papirer, eller om det er en bidsk blanding af pitbull og noget andet. Derfor bør man klart kigge på ejeren: Ligner det en venlig person, der kan håndtere sådan en hund fornuftigt og ansvarligt, eller er det typen, der bruger hunden til at rydde fortovet med," siger hun til jp.dk og opfordrer folk til at gå den anden vej med deres hunde, hvis de møder den sidstnævnte type.

[email protected]

Kilde: