Boligforening protesterer mod autonomhus

Der venter dem ikke nogen velkomstbuket, når de autonome tager Frederikssundsvejens skole i besiddelse

Slettet Bruger,

06/02/2008

Der venter dem ikke nogen velkomstbuket, når de autonome tager Frederikssundsvejens skole i besiddelse. Tværtimod frygter naboerne, at deres kvarter bliver den næste skueplads for de venstreradikales voldelige aktiviteter. Andelsboligforeningen Hulgårds Plads, der ligger få meter fra skolen og består af 122 lejligheder og to børnehaver, har besluttet at udtale sin allerstærkeste protest mod placeringen af det nye autonomhus. Det skriver Ritzau.

Og den protest vil beboerne gentage under de kommende høringsmøder om autonomhuset, lover Michael Thomas, der er næstformand i andelsboligforeningen.

"Jeg færdes dagligt i området, og folk er meget bekymrede, for det er ikke ligefrem godt naboskab, de unge tidligere har udvist. Tværtimod har grafitti, baseballbats og ikke mindst molotovcocktails været de autonomes foretrukne måde at diskutere på," siger Michael Thomas ifølge Ritzau og fortsætter:

"Vi er de svage"
"Og vi undrer os over, at det er partier på rådhuset, som normalt tager de svages parti, der haster denne sag igennem. Den svage part i denne sag er slet ikke de unge. Det er folkepensionisterne og børnefamilierne, som er direkte rædselsslagne over at få de unge som naboer."

Han vil gerne samarbejde med andre boligforeninger i området, når sagen onsdag skal til høring i Bispebjerg Lokalråd. Han håber, at beboernes protester vil få de autonome til selv at fravælge Frederikssundsvejens skole som deres tilholdssted.

[email protected]

Kilde: