Blasfemiparagraffen kan være på vej i graven

Straffelovens paragraf 140, den såkaldte blasfemiparagraf som forbyder forhånelse af religioner, er måske på vej til at blive afskaffet, skriver Kr...

Slettet Bruger,

20/08/2009

Straffelovens paragraf 140, den såkaldte blasfemiparagraf som forbyder forhånelse af religioner, er måske på vej til at blive afskaffet, skriver Kristeligt Dagblad. Tidligere har et flertal bestående af Socialdemokraterne, de Konservative og Venstre sørget for, at paragraffen ikke kunne afskaffes. Men nu er i hvert fald Socialdemokraterne og de Konservative måske ved at skifte kurs.

"Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg er positiv over for en afskaffelse af blasfemiparagraffen, hvis det viser sig, at man i stedet kan bruge andre paragraffer til at dække det område, som blasfemiparagraffen dækker i dag. Der er ingen grund til at beholde den som en eller anden slags museumsgenstand," siger retsordføreren for Socialdemokraterne, Karen Hækkerup, til Kristeligt Dagblad.

Straffelovrådet er for øjeblikket i gang med en undersøgelse af konsekvenserne ved at fjerne blasfemiparagraffen, herunder hvilke dele der lige så godt kunne høre under den almindelige injurielovgivning, så religiøse samfund ikke har en særstilling i lovgivningen.

"Uanset den holdning, vi har haft indtil nu, kunne det være interessant at se på, om det område, som blasfemiparagraffen dækker i dag, kan tilgodeses i andre paragraffer," siger Tom Behnke, retsordfører for de Konservative, til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: