Black Cobras stoppede gadeoptøjer: Det generede narkohandlen

Urolighederne i februar måned med afbrændinger af containere og biler tiltrak så meget opmærksomhed fra politiet, at det gik udover banden Black Co...

Slettet Bruger,

23/03/2008

Urolighederne i februar måned med afbrændinger af containere og biler tiltrak så meget opmærksomhed fra politiet, at det gik udover banden Black Cobra's narkosalg. Gennem aflytninger overhørte politiet ledende medlemmer af banden ringe til en række unge rundt om i landet, og beordre dem til at stoppe urolighederne. Det skriver Berlingske Tidende.

"Vi fulgte de aktiviteter, som de utilpassede unge lavede i vinterferien, da vi kunne registrere, at man længere oppe i hierarkiet i banderne var irriteret på disse unge, fordi de tiltrak sig opmærksomhed fra politiet i boligområderne. Det gælder bl.a. nogle Black Cobra-folk," siger Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningcenter, til Berlingske Tidende.

Enden på urolighederne kan altså ikke alene tilskrives politiets tilstedeværelse og vinterferiens ophør.

"De store har respekt i miljøet qua deres position. Og da de unge havde fået plejet deres identitet i nogle dage ved at komme på TV, gad de voksne bandemedlemmer ikke lege med længere. Det besværliggjorde deres kriminalitet, at der var et øget fokus fra politiets side," vurderer Kim Kliver.

At kriminelle bander på den måde er i stand til at kontrollere gadeoptøjer og hele boligområder giver anledning til bekymring både hos sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet og hos justitsminister Lene Espersen (K).

"Situationen er i øjeblikket voldsomt uoverskuelig for politiet, og så længe vi ikke kender problemets omfang, er det umuligt at komme på nogle løsninger," siger Michael Hviid Jacobsen, der har beskæftiget sig indgående med kriminalitet blandt unge.

"Der er åbenbart bander, der forsøger at køre mafia-lignende virksomhed i Danmark. De fortjener ikke andet end at komme i fængsel," siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: