Bløde forældre får mere aggressive børn

Slettet Bruger,

07/08/2007

Den venstreorienterede 68-generations idéer om den ikke-autoritære opdragelse har ikke ført til mere solidariske og fredelige børn. Tværtimod, mener den canadiske børneekspert Maggie Mamen ifølge Nyhedsavisen.

"Nutidens forældre går meget op i, at deres børn ikke skal blive sure eller kede af det. Og de vil gå vidt for at sikre, at det ikke sker. Derfor kvier de sig ved at sige 'nej', 'hold op', og 'sådan bliver det' til deres børn, fordi de ved, at det udløser utilfredshed," siger Maggie Mamen til Nyhedsavisen. Hun har netop har fået sin bog, "Forkælede Børn", oversat til dansk.

Resultatet af denne overdrevne hensyntagen til børnene bliver, at børnene overhovedet ikke lærer at indordne sig under normer, som netop har til formål at få mennesker til at vise hensyn til andre end sig selv.

"Det kommer der altså nogle meget forkælede børn ud af, som let bliver utilfredse, usikre og aggressive. Simpelthen fordi de ikke lærer at håndtere frustration, skuffelse, kedsomhed og ventetid," siger Maggie Mamen, som giver dette råd med på vejen:

"Forældrene skal turde holde fast i deres autoritet og stå på, at skoene skal på, at nu har børnene fået nok slik, og at nu skal lektierne laves - også selvom det gør barnet kortvarigt sur eller ked af det at blive beordret til noget og få sat klare grænser."

[email protected]

Kilde: