Björk provokerer i Kina med krav om Tibets selvstændighed

Den islandske sangerinde Björk gav de kinesiske myndigheder en verbal fuckfinger, da hun søndag under en koncert i Shanghai solidariserede sig med...

Slettet Bruger,

04/03/2008

Den islandske sangerinde Björk gav de kinesiske myndigheder en verbal fuckfinger, da hun søndag under en koncert i Shanghai solidariserede sig med Tibets selvstændighedskamp.

Efter at hun havde afsunget nummeret "Declare Independence", råbte hun ud over publikum "Tibet! Tibet! Rejs flaget!", skriver Ritzaus Bureau.

Tibet blev i 1950 indlemmet i kommunist-Kina, og de kinesiske myndigheder har siden slået hårdt ned på ethvert forsøg på løsrivelse i det lille, højtbelliggende rige. Kina betragter al tale om selvstændighed eller internt selvstyre for Tibet som et angreb på Kinas nationale suverænitet.

Flertallet af tilskuerne forstod øjensynlig ikke, hvad Björk sagde, men adskillige kinesiske hjemmesider flød over af rasende kommentarer, efter at rygterne begyndte at sive. De statskontrollerede medier har ikke omtalt Björks opråb, men kinesiske myndigheder har tidligere udvist udlændinge, der protesterer offentligt til støtte for tibetansk selvstændighed, skriver Ritzau.

[email protected]

Kilde: