Biskopper: Adskillelse af kirke og stat er uundgåelig

En meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten, viser, at hver anden vælger mellem 18 og 25 år foretrækker en adsk...

Slettet Bruger,

12/09/2009

En meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten, viser, at hver anden vælger mellem 18 og 25 år foretrækker en adskillelse af kirke og stat, mens kun omkring 35 pct. ønsker, at stat og kirke forbliver sammen. Det får flere af landets biskopper til at forudsige en snarlig adskillelse af kirke af stat, skriver Jyllands-Posten.

"Adskillelsen kommer. I dag lever vi allerede i et multi-religiøst samfund, og mange yngre føler, at balancen mellem stat og kirke ikke længere fungerer. Mange præster oplever, at kirken er i færd med at miste sin frihed, og at stat og politikere blander sig for meget, når de f.eks. kræver præster fyret," siger biskop i Århus Stift, Kjeld Holm, til Jyllands-Posten.

Biskop i Viborg Stift, Karsten Nissen, mener også, at adskillelsen af kirke og stat blot er spørgsmål om tid.

"Efter min mening har vi en god ordning i dag, der sikrer både rummelighed og frihed, men den vil høre op, og stat og kirke bliver skilt. Det skyldes den generelle udvikling i samfundet med et pres på folkekirken, hvor vi i disse år mister mange af vores fælles værdier," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: