Biskop om kritik af kirkerydning: Patetisk vås

De afviste irakiske asylansøgere er blevet gjort en bjørnetjeneste, når de er blevet lokket til at tro, at de var sikre i Brorsons Kirke

Slettet Bruger,

15/08/2009

De afviste irakiske asylansøgere er blevet gjort en bjørnetjeneste, når de er blevet lokket til at tro, at de var sikre i Brorsons Kirke. Kirken er ikke, og skal ikke være, anderledes end andre offentlige rum, og derfor er det noget "patetisk vås", når Brorsons præst Per Ramsdal erklærer, at kirken som helligt rum blev krænket, da politiet ryddede Brorsons Kirke natten til onsdag. Det siger Fyens Stifts biskop Kresten Drejergaard til berlingske.dk.

"Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad alle dem, der mener at kirken er fredhellig, ville sige, hvis det var en flok børnelokkere, der sad i den," siger Drejergaard til berlingske.dk.

Biskoppen ville følgelig heller ikke være begejstret for, hvis kirker i hans eget stift åbnede dørene for afviste asylansøgere.

"Jeg vil ikke bruge kirkens rum til formålet, da det ikke er det, den er beregnet til. Så vidt jeg ved, er der ingen bestemmelse om, at man kan bruge kirkens rum til asyl. Hvis jeg ville give nogen asyl, ville jeg gøre det privat og ikke fortælle nogen om det, men aldrig i kirkens rum," siger Kresten Drejergaard til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: