Birthe Rønn ville ikke møde Morten Østergaard i radioen

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, af nogle kommentatorer udnævnt til at være "Folketingets eneste mandfolk", var ikke mandfolk nok til at ...

Slettet Bruger,

31/07/2008

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, af nogle kommentatorer udnævnt til at være "Folketingets eneste mandfolk", var ikke mandfolk nok til at møde de Radikale integrationsordfører, Morten Østergaard, i radioen, da Danmarks Radios P1 i går inviterede. Det skriver politiken.dk.

Meningen var, at de to skulle diskutere den aktuelle sag om EF-domstolen, der har trukket tæppet væk under den stramme danske udlændingepolitik. Og det var ikke, fordi Birthe Rønn Hornbech ikke havde tid, for hun ville gerne møde Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt. Og det fik hun så lov til i stedet.

Alligevel benyttede ministeren sin plads ved den landsdækkende mikrofon til at tale dårligt om Morten Østergaard, der så ikke var til stede for at forsvare sig.

"Det felttog, Morten Østergaard er ude på, er bare at få flere opholdstilladelser, og det er vi stærkt i mod. Han bruger alle mulige midler. Men der er jeg nødt til at sige, at vi vil gøre, hvad vi kan - altså bare med lovlige midler - for at fastholde den stramme udlændingepolitik, som vi er valgt på sammen (Dansk Folkeparti og regeringen, red.)," sagde hun bl.a.

Morten Østergaard ærgrer sig over, at ministeren ikke vil møde ham.

"Jeg kan jo ikke gøre andet end at slå ud med armene og konstatere, at det jo ærgerligt, når en mangeårig parlamentariker så hurtigt opnår en magtarrogance, hvor man synes, at Folketinget er mere i vejen end noget andet, og at man sådan set bare gerne vil have lov til at bedrive sit ministerjob i fred," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: