Birthe Rønn korrigerer: Fødselsregistrering fjernes ikke fra kirken

Det er ikke rigtigt, at Kirkeministeriet nu vil flytte registreringen af nyfødte danskere fra folkekirken til sygehusene, sådan som Kristeligt Dagb...

Slettet Bruger,

09/06/2009

Det er ikke rigtigt, at Kirkeministeriet nu vil flytte registreringen af nyfødte danskere fra folkekirken til sygehusene, sådan som Kristeligt Dagblad i dag har skrevet. Det slår kirkeminister Birthe Rønn Hornbech nu fast overfor Ritzaus Bureau.

"I vor it-tid har jeg fundet det rigtigt at anvende den moderne teknologi for at lette både jordemor, forældre og kirkekontoret i forbindelse med anmeldelse af fødsler. Derfor foreslår jeg, at kirkekontoret og præsten i fremtiden - frem for at afvente forældrenes fødselsanmeldelse - registrerer fødslen på baggrund af de elektroniske indberetninger, som kirkekontoret eller præsten allerede har modtaget fra jordemoren. Derved undgås dobbeltarbejde, og forældrene fritages for at tænke på papirarbejdet. Lovudkastet ikke så meget som antyder at registreringsarbejdet foreslås flyttet fra præst og kirkekontor," siger hun.

[email protected]

Kilde: