Bilbranchen frygter højere skatter på bilister

Fra 2015 vil regeringen halvere registreringsafgiften på biler, men til gengæld opkræve de samme penge hos bilisterne på andre måder

Slettet Bruger,

03/07/2009

Fra 2015 vil regeringen halvere registreringsafgiften på biler, men til gengæld opkræve de samme penge hos bilisterne på andre måder. I bilbranchen frygter man imidlertid, at der reelt vil blive tale om en skatteforhøjelse, skriver Jyllands-Posten - selvom regeringen har lovet, at bilisterne ikke skal betale mere.

"Det vil ikke undre mig, hvis der ikke kommer en skjult afgiftsforhøjelse på omkring en halv mia. kr. årligt. Staten skal jo være dækket ind, hvis tingene ikke går helt efter planen," siger Preben Kjær, direktør i Dansk Automobilhander Forening, til Jyllands-Posten.

Også Thomas Møller Thomsen, formand for FDM, frygter, at skatteomlægningen ved sin indførelse i 2015 vil betyde større afgifter til bilisterne.

"Regeringen har godt nok sagt, at omlægningen skal være udgiftsneutral. Men det afhænger jo af udgangspunktet. Bruger man for eksempel et år, hvor bilsalget og dermed statens indtægter var størst, så bliver bilisterne jo beskattet mere, end de for eksempel bliver i et år med lavt bilsalg," siger Thomas Møller Thomsen til avisen.

[email protected]

Kilde: