Betjente lokker borgere til ulovligheder

Slettet Bruger,

30/12/2007

Nogle steder døjer med meget kriminalitet. Andre steder foregår der åbenbart så få ulovligheder, at politiet selv er nødt til at opfordre til det. Det er i hvert fald indtrykket flere steder i USA, hvor politiet lokker ellers lovlydige borgere til at begå ulovligheder, for derefter at arrestere dem. Det beretter den amerikanske nyhedstjeneste ABC News.

I Columbus, Ohio blev Robin Garrison således anholdt for blufærdighedskrænkelse efter mødet med en topløs kvinde. Den tidligere brandmand gik en tur i en park, da han så den BH-løse kvinde tage solbad under et træ. Han gik over til hende og de to faldt i snak.

Kvinden lod på et tidspunkt sin fod hvile på Robin Garrisons skulder, og spurgte til sidst den 42-årige mand, om hun måtte se hans kønsdele. Han lynede velvilligt bukserne ned og opfyldte forespørgslen, men måtte få sekunder senere se sig selv arresteret, da en civil politibil kørte op ved siden af parret.

Forebyggende anholdelser
Politiet hævder, at sådanne undercover-aktioner er nødvendige for at stoppe kriminelle, før de begår værre forbrydelser. På et års tid har politiet således anholdt 160 personer for blufærdighedskrænkelse, deriblandt en universitetsprofessor, flere offentligt ansatte og en tidligere landevejsbetjent.

Garrisons forsvarer hævder dog, at politiet lokkede hans klient til at begå en ulovlighed, som han ellers ikke ville have begået.

"Politiet i Columbus brugte denne topløse kvinde til at lokke denne mand. Han ser hende i parken hver eneste dag. Han er ikke en eller anden pervers stodder," sagde advokat Sam Shamansky under retssagen ifølge ABC News.

Lynhurtig retfærdighed
Også i byen New York har politiet set sig nødsaget til at skabe flere forbrydelser. Betjente har placeret forladte tegnebøger, iPods og mobiltelefoner i byens metrostationer, for derefter at anholde borgere, der samlede hittegodset op og gik forbi en betjent uden at aflevere det.

Operation "Lucky Bag", som den kaldes, har resulteret i 300 anholdelser, men er også blevet genstand for skarp kritik. Borgerrettighedsforkæmpere påpeger, at loven giver borgere ti dage til at aflevere fundet hittegods, og at de sigtede ikke engang havde begået en ulovlighed, da de blev anholdt, få minutter efter at have gjort deres "fund".

[email protected]

Kilde: