Betjente flygter fra politiet

Slettet Bruger,

23/12/2007

Den snart et år gamle politikredsreform og lav løn. Det angiver Politiforbundet som forklaring på de markante tal, der kan uddrages af en spørgeskemaundersøgelse, man foretaget blandt et repræsentativt udsnit af medlemmer. Her svarer 58,4 procent at de overvejer at tage orlov, mens 62,3 procent i virkeligheden helst kunne tænke sig et andet job. Det skriver Ekstra Bladet. Det svarer til, at næsten 7.000 af landets 11.000 betjente hellere ville lave noget andet.

"Politiet kollapser, hvis over 50 procent forlader os eller hvis blot halvdelen af dem, der er på vippen, gør alvor af deres overvejelser, siger Peter Ibsen, der er formand for Politiforbundet, til Ekstra Bladet.

Allerede nu er der tegn på orlovstrangen i det danske politikorps. i 2004 gik 54 betjente på orlov, sidste år tog 82 orlov. Tallet for i år svarer meget præcist til de to tal tilsammen, 135 betjente har nemlig taget orlov i 2007. I tilgift har 230 sagt op i utide, og dermed mangler man 365 betjente.

"Det vil vare 10 år, før der er rettet op på det tab af kompetence, vi ser i øjeblikket," siger Peter Ibsen til Ekstra Bladet.

Op til forårets overenskomstforhandlinger er det måske ikke så overraskende, at Ibsen håber på, at en ordentlig lønforhøjelse kan få de orlovs- og opsigelsesovervejende ordenshåndhævere til at blive.

[email protected]

Kilde: