Bestyrelsesmedlem: DR kvæler intern kritik

En skov af regler står i vejen for enhver, der forsøger at få DR til at lytte til kritik

Slettet Bruger,

24/01/2008

En skov af regler står i vejen for enhver, der forsøger at få DR til at lytte til kritik. Sådan lyder anklagen fra Katrine Winkel Holm, der som bestyrelsesmedlem i DR kender den licensfinansierede mediemastodont indefra. I en kronik i Berlingske Tidende kritiserer hun de uskrevne regler i DR, som hun mener er kvælende for intern kritik.

"Det hedder sig f.eks., at bestyrelsesmedlemmer ikke må kritisere enkeltprogrammer og enkeltansatte i DR," skriver Katrine Winkel Holm i Berlingske Tidende. Men hvis hun ønsker at kritisere en eventuel politisk slagside, vil hun straks blive afkrævet konkrete eksempler - eksempler hun ikke kan give uden at bryde DR's tavshedskodeks.

"På den måde virker det påståede forbud mod kritik af enkeltprogrammer og enkeltansatte som en effektiv stopklods for overhovedet at forholde sig kritisk til DR," skriver hun.

Hul i jorden
Medieinstitutionen sætter også et bolværk op mod kritik fra politikere, hævder Katrine Winkel Holm. Da DR sidste år sendte den omdiskuterede film "Den Hemmelige Krig", måtte også statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) finde sig i modstrid med DR's regler. Statsministeren måtte ikke offentligt anfægte DR's troværdighed, men skulle kanalisere sin kritik gennem Venstres repræsentant i DR, lød anklagen.

"Men i samme omgang blev det fastslået, at bestyrelsen ikke måtte forholde sig til Guldbrandsen-filmen. Det var ikke bestyrelsens bord, for filmen var jo et enkeltprogram," skriver hun.

Med andre ord måtte statsministeren hverken tage til genmæle over for DR gennem pressen eller gennem repræsentanten i bestyrelsen. "Det eneste, han ifølge 'reglerne' kunne gøre, var at grave et hul i jorden og råbe sin kritik ned i det," skriver Katrine Winkel Holm i Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: