Bestyrelsesmedlem: DR er "kujonagtig"

Af Ole Birk Olesen"Der er kun et ord for DRs holdning: kujonagtig

Slettet Bruger,

28/03/2008

Af Ole Birk Olesen

"Der er kun et ord for DRs holdning: kujonagtig."

Sådan slutter bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio Katrine Winkel Holm en pressemeddelelse, hvor hun går i rette med DR's beslutning om ikke at vise klip fra den hollandske politiker Geert Wilders islamkritiske film, "Fitna".

"Det skyldes sikkert frygt, når DR nægter at vise et eneste klip fra årets mest omtalte film. Men frygt burde ikke forhindre DR i at leve op til public service-idealerne," skriver Katrine Winkel Holm.

Hun kritiserer samtidig DR for at have en ensidig dækning af filmens indhold.

"DR valgte at bruge hele aftenens Deadline på at dække historien om den dødstruede politikers film. Fire personer gav deres vurdering af filmen. Tre af dem var entydigt negative i deres vurdering. 'Hetzende', 'underlødig', 'ubegavet', 'generaliserende' lød det fra de inviterede. Men på intet tidspunkt fik seerne lov til selv at bedømme indholdet af filmen. DR har nemlig valgt ikke at vise filmen eller klip fra filmen. Et fyldigt, sagligt referat udeblev også," skriver Katrine Winkel Holm og fortsætter:

"På den måde fratog DR seerne muligheden for selv at tage stilling til, om Wilders film virkelig er hetzende, underlødig og ubegavet. Vi var henvist til smagsdommernes vurdering."

DR's nyhedschef, Ulrik Haagerup, har begrundet beslutningen om, at der ikke skal vises klip fra filmen i DR, med at det ikke "nødvendigvis er relevant at vise klip fra filmen, bare for at vise at den provokerer".

[email protected]

Kilde: