Bestikkelse med gratis kaffe giver mere politi i kiosk

Det er ikke altid let at få politiet til at komme, når man har brug for det, men det problem har en 7-Eleven-kiosk i København fundet en løsning på...

Slettet Bruger,

07/09/2009

Det er ikke altid let at få politiet til at komme, når man har brug for det, men det problem har en 7-Eleven-kiosk i København fundet en løsning på: Den serverer bare gratis kaffe til betjentene, skriver Politiken.

Ifølge avisens oplysningerne er der flere steder i København, hvor betjentene får gratis kaffe og rabatter på madvarer, mens butikkerne til gengæld opnår jævnligt at få besøg af uniformeret politi.

Lars Simonsen, kædechef for 7-Eleven, bekræfter over for Politiken, at ordningen eksisterer.

"De har lavet en lokal aftale med politiet på Højbro Plads. Det er en butik, der har åbent dag og nat, og det kan være, at der har været lidt problemer om natten i den butik. Derfor har ejeren lavet en aftale med politiet om, at det kan få gratis kaffe til gengæld for mere tryghed eller bare for at beholde et godt samarbejde med politiet," siger han til avisen.

Politidirektør Johan Reimann, Københavns Politi, mener dog ikke, at sådanne ordninger bør eksistere.

"Jeg kender ikke den konkrete sag, men generelt kan jeg sige, at politiet ikke bør modtage gratis ydelser som kaffe og lignende. I enkelte tilfælde kan det dog være fornuftigt nok, hvis der eksempelvis har været indbrud hos fru Jensen, og hun spørger, om betjenten vil have noget kaffe," siger Johan Reimann til Politiken.

Der har tidligere været sager om gratis ydelser til politiet. Blandt andet har politiet i Aalborg fået gratis burgere hos Burger King, hvis de aflagde restauranten et besøg.

[email protected]

Kilde: