Beskattet for at gribe bold

Slettet Bruger,

12/08/2007

Matt Murphy tjente 600.000 dollars, da han under en baseball-turnering greb en bold, der blev slået ud af banen. Det mener det amerikanske skattevæsen i hvert fald, og vil nu beskatte den 21-årige Murphy, der studerer på universitet, af hans indkomst.

Manden, der svang battet, hedder Barry Bonds, og slaget gav ham hans 756. homerun. Det er det største antal homeruns, der nogen sinde er blevet slået i professionel baseball, og rekord-bolden vil kunne indbringe mange penge på internettet.

Men Murphy er ikke sikker på, at han vil sælge den.

"Der er noget i mig, der har lyst til at beholde den. Den repræsenterer den største amerikanske sportspræstation i historien. Et eller andet sted har jeg lyst til at sælge den, men jeg pønser virkelig på at beholde den. Den har en stor affektionsværdi for mig," sagde han i et interview med tv-stationen NBC.

En dyr fangst
Men selvom Murphy aldrig ser skyggen af de 600.000 dollars, skal der stadig betales skat af dem, vurderer en skatteekspert.

"Det er en dyr fangst. Så snart han greb bolden og den blev hans, blev den til en indtægt, der svarer til dens værdi på det tidspunkt," siger John Barrie, en skatteadvokat for advokatfirmaet Bryan Cave LLP i New York, ifølge nyhedstjenesten AP.

I så fald skal Murphy betale topskat af indkomsten, der i USA er på 35 pct., hvilket svarer til 210.000 dollars.

Det kan dog være, at han slipper billigere, da Barry Bonds er under mistanke for doping. Skulle homerun-rekorden blive diskvalificeret, vil Murphys bold være et tvivlsomt samleobjekt.

[email protected]

Kilde: