Bertel Haarder overvejer skoletvang

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har forståelse for, at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation vil afskaffe det frie skolevalg

Slettet Bruger,

03/05/2008

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har forståelse for, at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation vil afskaffe det frie skolevalg. Forslaget vil kræve en lovændring, og det vil ministeren ikke afvise et gennemføre, skriver Berlingske Tidende.

"Jeg er betænkelig, fordi vi risikerer at øge tilgangen til de private sko­ler. Men jeg vil heller ikke på for­hånd feje det af bordet, for København har massive problemer med integration­en på skolerne," siger Bertel Haarder til Berlingske Tidende.

Forslaget møder skarp kritik fra regeringspartnerne i Det Konservative Folkeparti, hvor uddannelsesordfører Charlotte Dyremose frygter, at forslaget vil have den stik modsatte effekt.

Fletningerne i postkassen
"Skoletvang vil øge integrationsproblemerne gevaldigt. Vi risikerer, at de ressourcestærke forældre fraflytter Københavns Kommune, og så står de ressourcesvage da for alvor tilbage med fletningerne i postkassen. Det vil jeg ikke være med til," siger hun og får opbakning fra Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, har derimod ingen betænkeligheder ved et begrænse de københavnske forældres frie skolevalg.

"Hvis det er redskabet, der skal til for at skabe en bredere folkeskole, skal det forsøges. Jeg vil jeg kraftigt opfordre ministeren til at se på Københavns anmodning og tage det lokale demokrati alvorligt," siger Christine Antorini til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: