Berlingske kritiserer DR's Niels Lindvig

Slettet Bruger,

04/06/2007

Af Helene Schou Haabegaard

DR-journalist Niels Lindvigs forsvar på 180grader.dk for Venezuela-præsidenten Hugo Chavez' hetz mod kritiske medier, har fået Berlingske Tidendes lederskribent op af stolen:

"Når man studerer Hugo Chavez, er det eneste overraskende, at han møder så stor forståelse rundt omkring - fortrinsvis i Rusland, Kina og Cuba - samt nu også i DR. Det er alligevel en nyhed. Og så alligevel ikke. Niels Lindvig fører os med ét tilbage til dengang, hvor DR delte verden op i progressive og reaktionære kræfter, hvor sidstnævnte endnu ikke havde indset, at de tog fejl med hensyn til historiens uundgåelige retning. Maskerne faldt for længe siden - og nu gør de det igen."

Hugo Chavez er blevet udsat for kritik fra flere kanter i forbindelse med lukningen af en regeringskritisk TV-station i Venezuela. EU har opfordret Venezuela til at respektere mediepluralisme, og menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch mener, at lukningen har fået den resterende presse til at være mere tilbageholdne med at bringe regeringskritisk materiale. Men Niels Lindvig, DR, var ikke enig i kritikken af Chavez, da han talte med 180Grader.dk den 28. maj:

"Hvis en tv-station medvirker til statskup, hvis en tv-station er primus motor i generalstrejker, så er man ude over, hvad man bør tillade. De har brugt en stor del af deres tid på at opfinde historier. Jeg kan ikke, selv som journalist, sige, at de skal eksistere. De er en hån mod mit fag."

Kilde: