Bendtsens valgløfter samler støv

Ikke et eneste af de Konservatives valgløfter bliver indfriet i det forslag til finanslov for 2008, som regeringen i dag vil fremsætte på et presse...

Slettet Bruger,

05/02/2008

Ikke et eneste af de Konservatives valgløfter bliver indfriet i det forslag til finanslov for 2008, som regeringen i dag vil fremsætte på et pressemøde. Kun VK-regeringens løfter er der fundet penge til, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

Således er der blevet sat 400 mio. kr. af til en højere børnecheck, og også de to partiers fælles løfte om en højere ulandsbistand er lagt op til at blive opfyldt. Men de løfter, som de Konservative stod alene med, samler støv. Det drejer sig bl.a. om forslaget om at lade børnefamilier trække udgifter til rengøring fra i skat, ligesom det konservative krav om offentlig støtte til at få barn nummer to ved kunstig befrugtning må blive liggende i kølemontren med valgflæsk.

"Endnu et eksempel på, at de Konservative er lillebror i regeringen. Gang på gang bliver de klemt af V og DF," siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, til Jyllands-Posten.

Kæmpede hårdt
Hos de Konservative forsvarer politisk ordfører Henriette Kjær sig med, at man har kæmpet hårdt for forslaget om f.eks. at give rengøringsfradrag til børnefamilier.

"Men vi er det eneste parti, der åbenbart mener, at det er en god idé," siger hun til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: