Bendtsen underspiller skat som valgkamptema

Slettet Bruger,

24/10/2007

Af Ole Birk Olesen

De Konservative vil gå til valg på tre "hovedelementer", og ingen af dem er skat. Det oplyste partiformand Bent Bendtsen uden for folketingssalen, efter at statsministeren havde udskrevet valg.

Hvad vil du gøre til mærkesager her i valgkampen?
"Det er klart, det er sundhed og forebyggelse, og som jeg sagde på landsrådet, vil jeg holde meget, meget øje med kræftbehandlingen. Plus at jeg vil have et grønnere Danmark, og det kommer vi også med udspil på i morgen. Hertil kommer, at terror og radikaliseringsprocessen også er noget, der optager Det Konservative Folkeparti. Og så også de reformer, vi står overfor og skal gennemføre for at skabe en bedre og stærkere offentlig sektor. Det er helt vitalt, at vi får et bredt forlig på de område, og det var ikke muligt på nuværende tidspunkt."

Så det er et velfærdsvalg, vi går ind i nu?
"Det er et valg om Danmarks fremtid og de piroriteringer ... Nu skal I jo huske på, at det ikke er alle steder i Europa, at man har det så godt som familien Danmark har det. Vi har jo en stor og høj beskæftigelse i Danmark og færre arbejdsløse. Det hjælper altså ikke noget, at man går ud og siger, at man vil give så meget velfærd, at det går ud over velstanden i Danmark. Så får vi nemlig ikke råd til det. Det er et spørgsmål om, at de kommende generationer skal kunne klare sig godt, og det er det, vi står med."

Skattelettelser kun en vision
Skattelettelser som tema berørte Bendt Bendtsen først, da han blev spurgt til det, og det fremgik, at det ikke var et hovedelement i den konservative valgkamp, men blot en vision, som partiet tilsyneladende ikke vil kræve gennemført i næste valgperiode.

Hvad vil de Konservative sige om skat i valgkampen?
"Jamen, jeg holder da stadig fast i min vision. Det er jo lykkedes mig i første valgperiode at skaffe et resultat, og i går stemte Folketinget skattepakken igennem i min anden valgperiode. Vi holder fast i vores vision om, at man højst skal betale halvdelen i skat her i kongeriget Danmark - det har der ikke været den store opbakning til. Men det er klart, at hovedelementerne i vores valgkamp bliver sundhed, forebyggelse, et grønnere Danmark, mere indsats overfor radikalisering. Og så holder vi selvfølgelig fast i vores skattemæssige vision også," sagde Bendt Bendtsen.

Skal der gennemføres skattelettelser i den kommende valgperiode?
"Jomen, hør nu her, vi holder fast i vores vision. Nu glæder jeg mig jo meget over de skattelettelser, som blev vedtaget i går her i Folketinget, som borgerne i Danmark allerede kan mærke på deres lønsedler her i januar-februar måned."

[email protected]

Kilde: