Bendtsen uenig med Thor P. om skattelettelser

Slettet Bruger,

22/05/2007

"Vi konservative har sagt, at vi gerne vil ære med til at investere nogle penge i velfærden. Men så mener vi samtidig, at når 2015-planen foreligger - altså når vi fremskriver den danske økonomi - så skal vi se på mindre skat på arbejde. Det står jeg fast på, og hvis Thor Pedersen og jeg ikke er enige, må vi tage en snak om det."

Det siger vicestatsminister Bendt Bendtsen i dag til politiken.dk efter at finansminister Thor Pedersen i et debatindlæg i dagens Børsen, har afvist at overskuddet på statsbudgettet, giver plads til skattelettelser.

Skatteordfører for de Konservative, Jacob Axel Nielsen, er ikke enig i den vurdering:

"Thor Pedersen må mene, vi befinder os på toppen af højkonjunkturen, mens vi mener, at dansk økonomi er på vej ind i en blød landing. Vi går alle ind for en bedre offentlig service, men det kommer jo til at koste penge. Og hvis vi levede på toppen af en højkonjunktur, ville også det være at kaste benzin på bålet", siger han.

I løbet af august eller september fremlægger regeringen den såkaldte 2015-plan, der er en plan for dansk økonomi frem til 2015. Derfor spiller planen en central rolle i diskussionen om skattelettelser. Det er Jacob Axel Nielsens mening, at planen vil vise et råderum til skattelettelser.

bach

Kilde: