Bendtsen skulle på bilrejse

Den konservative Bendt Bendtsen har hidtil afvist at have spillet nogen rolle i valget af VW Phaeton som ministerbil

Slettet Bruger,

06/06/2009

Den konservative Bendt Bendtsen har hidtil afvist at have spillet nogen rolle i valget af VW Phaeton som ministerbil. En bil, der importeres af SMC, der i både 2003 og 2006 har lånt Bendtsen biler til private rejser, og er delvist ejet af en af Bendtsens partifæller. Men i dag skriver B.T., at Bendtsens kalender i 2004 indeholdt to aftaler om besøg på VW Phaeton-fabrikken i Dresden. Turen til fabrikken skulle foregå i SMC's privatfly og blev i Bendtsens kalender i Økonomi- og Erhvervsministeriet betegnet som "industribesøg".

"Det er rigtigt, at ministeren skulle ned og se fabrikken. Det er en speciel fabrik, der er bygget i gkas midt i Dresden. På det tidspunkt ville VW gerne ind på markedet for ministerbiler, og derfor var fabrikken en helt unik historie at koble på denne bil. Turen skulle foregå i gruppens privatfly," forklarer den daværende marketingschef i SMC Søren Worck Jepsen til B.T.

Bendtsen har ikke ønsket at kommentere historien om rejserne, der i øvrigt blev aflyst, da den daværende konservative leder blev forhindret.

[email protected]

Kilde: