Bendtsen sætter ordfører på plads

Slettet Bruger,

03/11/2007

Christian Wedell-Neergaard ramte et ømt punkt for regeringen i går. Finans- og kommunalordføreren for De konservative slog fast, at kommunernes skattestigninger som er 1,5 milliard over, det regeringen og KL har aftalt, skulle følges op af "regulering af kommunernes aktivitetsniveau" - bøder til kommunerne. Men den åbning af en velfærdsdiskussion med landets borgmestre, var regeringen øjensynlig ikke interesseret i. Og derfor reagerede Bendt Bendtsen prompte. Det skriver berlingske.dk.

"Det, Christian Wedell-Nergaard har sagt, står fuldstændig for hans egen regning. Jeg vil meget gerne understrege, at regeringen overhovedet ikke har taget stilling til spørgsmålet om de kommunale skattestigninger - det arbejde tager vi fat på i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) efter valget," udtalte Bendtsen ifølge berlingske.dk.

Dermed lægger den konservative partiformand sig op af et flertal i befolkningen. I hvert fald hvis en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende står til troende. Her støtter kun 35 procent et indgreb mod de skatteløftende kommuner, mens 53 procent er imod.

[email protected]


Kilde: