Bendtsen om Foghs holdning: Tåbelig

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen disker nu op med usædvanligt hårde ord mod statsminister Anders Fogh Rasmussen i en strid om blandt and...

Slettet Bruger,

07/04/2008

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen disker nu op med usædvanligt hårde ord mod statsminister Anders Fogh Rasmussen i en strid om blandt andre hans deltagelse i de såkalte VL-grupper, hvor ledere fra erhvervslivet mødes for at "netværke". Statsministeren ser helst, at hans ministre ikke er medlemmer af grupperne:

"Jeg synes, at alle - ministre som departementschefer - bør beskytte sig mod uberettiget kritik for, at der kan være en interessekonflikt," siger han til Politiken.

Men det synspunkt møder et vredt svar fra vicestatsminister og konservativ partiformand Bendt Bendtsen.

"Statsministeren og jeg er ikke enig i det her," siger Bendt Bendtsen og fortsætter i en usædvanlig hård tone: "Jeg må mødes med, hvem jeg vil, og helt ærligt så forekommer det mig absolut tåbeligt, hvis en erhvervsminister ikke må pleje omgang med folk fra erhvervslivet."

Problemstillingen er blevet diskuteret før, men den er blevet aktualiseret af, at det nu viser sig, at flere ministerier, herunder Foghs eget, betaler for embedsmændenes deltagelse i grupperne. I Statsministeriet, hvor Fogh altså er modstander af embedsmændenes VL-medlemsskaber, beløber det sig til 20.000 kroner over to år, skriver Politiken.

"Det overrasker mig at høre. Det vidste jeg ikke noget om," siger Fogh, der nu vil undersøge spørgsmålet om den økonomiske støtte.

[email protected]

Kilde: