Bendtsen har ret: Regioner har ikke styr på kræftbehandlingen

Slettet Bruger,

30/09/2007

Sygehusregionerne kræver mere end en milliard kroner af regeringen, for at de kan leve op til løfterne om akut behandling af kræftpatienter. Mere end halvdelen af de penge skal ifølge regionerne gå til indkøb af nye skannere. Men regionerne kunne også bare udnytte de skannere, de allerede har, mere effektivt. Det viser oplysninger, som Politiken har indhentet.

For mens man på Vejle Sygehus med én CT-skanner kan undersøge fire patienter for kræft i løbet af en time, så kan man i Herlev og på Rigshospitalet kun undersøge to.

"Den helt store misforståelse er, at det skulle være dyrere at gøre tingene rigtigt og hurtigt. Man sparer penge," siger overlæge Thomas Skjødt, der er leder af røntgenafdelingen på Vejle Sygehus til Politiken.

Vil se om det kan gøres bedre
Dermed bekræftes budskabet fra den konservative formand, Bendt Bendtsen, på førstedagen af partiets landsråd i går: Problemet med kræftbehandlingen i Danmark er ikke så meget, at regeringen ikke uddeler penge nok, men at regionerne ikke har styr på tingene.

Koncerndirektør Svend Hartling fra Region Hovedstaden kan ikke forklare, hvorfor hovedstadsregionen kun er halvt så effektiv som Vejle Sygehus, men ifølge Politiken vil han nu se på, om de allerede forhåndenværende skannere kan udnyttes mere effektivt.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), regner med, at han i den kommende uge skal forhandle med sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen om prisen for den hurtigere kræftbehandling. Men inden da vil han have sine embedsmænd til at gennemgå og kontrollere sygehusenes tal.

"Vi skal være sikre på, at de holder," siger Bent Hansen.

[email protected]

Kilde: