Bendtsen: Lavere skat kan forhindre den økonomiske nedtur

En truende halvering af den danske økonomiske vækst kan undgås med en ambitiøs skattereform til næste år

Slettet Bruger,

11/04/2008

En truende halvering af den danske økonomiske vækst kan undgås med en ambitiøs skattereform til næste år. Og til den tid vil behovet for lettelser sandsynligvis vise sig meget større end behovet for omlægninger. Skattelettelser skaber nemlig både et større arbejdsudbud og giver borgerne penge mellem hænderne, så de kan sætte skub i en stillestående økonomi. Det erklærer økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen i Børsen i dag.

"Vi har stadig mangel på arbejdskraft, men afmatningen vil ramme statistikkerne i løbet af 8-12 måneder. Det er jeg personligt ikke i tvivl om. Vi har udsigt til en vækst 1,4 pct. i år og bare 1 pct. næste år. Så måske er denne regering begunstiget af tidens udvikling i forhold til en skattereform. Jeg håber, at vi får et forlig, der sænker skatten på den sidsttjente krone markant med virkning fra 2010," siger Bendt Bendtsen til Børsen.

Nationalbankens vurdering af den økonomiske vækst for netop 2010 lyder på 0,4 procent. Bendtsen er da også helt enig i, at fremtiden byder på udfordringer, hvis lavvækst og højinflation ikke skal følge i kølvandet på fortsat mangel på arbejdskraft og faldende dansk lønkonkurrenceevne.

"Vi har et stort behov for at forbedre vores konkurrencekraft og at få flere dygtige udlændinge ind. På den korte bane har vi lavet en jobplan med et nationalt og et internationalt ben, men vi har stadig to kommissioner på skat og arbejdsmarked, der skal barsle, og det er altså det, der skal skabe arbejdsudbud og sætte gang i væksten igen," udtaler ministeren til Børsen.

[email protected]

Kilde: