Bendt Bendtsen om sms-lån: "Ministeren er ikke voldsomt begejstret"

"Det er et produkt på det danske marked, som ministeren ikke er voldsomt begejstret for

Slettet Bruger,

12/03/2008

"Det er et produkt på det danske marked, som ministeren ikke er voldsomt begejstret for."

Sådan udtrykker økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen sig ifølge business.dk om de såkaldte sms-lån. Den minister, han omtaler, er ham selv.

"Jeg synes, der er for mange dårlige historier. Men nu må vi prøve og se, hvad der skal gøres ved det, og derfor vil jeg gerne have regelsættet set efter," siger Bendt Bendtsen.

Sms-lån er små hurtige lån, som kan optages over, heraf navnet, en sms fra sin mobiltelefon.

Rentesatserne på sms-lånene har fået Forbrugerrådet til at anmelde udlånerne til politiet for åger, og nu vil Bendt Bendtsen tage sig en snak med Forbrugerombudsmanden for at høre, om lånene strider imod lovgrivningen.

"Er det nok at orientere om reglerne på udbydernes hjemmeside, når man står og får dem via en SMS?" spørger Bendt Bendtsen ifølge business.dk.

En af udbyder af sms-lån er cash1970.dk. Her skriver man direkte til kunderne, at det kun er klogt af dem at benytte sig af tilbudet, hvis de har brug for hurtige penge, som de kan betale tilbage i løbet af kort tid:

"Har du brug for et lån igennem en længere periode - eller behov for at låne større summer - så vil vi dog anbefale at du får råd og vejledning i din bank. Vores lån er bedst til det lille behov - for en kort periode! SMS lån er mindre lån med kort løbetid, som skal betragtes som et forskud og ikke som et alternativ til bankernes lån med lange løbetider."

[email protected]

Kilde: