Beløn chefer der reducerer sygefraværet

Slettet Bruger,

22/10/2007

13,3 dage pr. medarbejder i gennemsnit. Så højt var sygefraværet sidste år i landets kommuner, og det er en stigning på næsten 8%. En en af årsagerne er, at kommunerne ikke i tilstrækkelig grad anvender antallet af sygedage som mål, skriver Politiken i dag.

Stigningen kommer højst ubelejligt, midt i en periode med problemer med at finde arbejdskraft nok til at løse opgaverne. Hos tænketanken Cepos mener cheføkonom Mads Lundby Hansen, at det er helt ulogisk, at cheferne ikke bliver målt på de ansattes sygefravær.

"Chefernes løn skal gøres afhængig af medarbejdernes sygefravær. Et stigende sygefravær bør trække ned i løn, mens et faldende bør trække op. Der er mangel på medarbejdere mange steder på arbejdsmarkedet, så det er meget vigtigt, at ressourcerne i det offentlige bruges optimalt," siger han til Politiken.

Og den holdning får opbakning fra en uventet kant, nemlig Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

"Det vil være helt naturligt at indrage sygefravær og arbejdsmiljø, når der bliver lavet mål- og resultatkontrakter med de kommunale topchefer. Det bliver mere og mere udbredt, at chefer i den kommunale verden indgår resultatkontrakter, hvor de bliver målt på effektivitet, borgernes tilfredshed og så videre, så det ville være en god idé, hvis topcheferne kunne mærke på lønnen og vurderingen af hans arbejde, hvis sygefraværet faldt eller steg," siger direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen.

[email protected]

Kilde: