Begrænset opbakning til Khaders parti fra radikale

Slettet Bruger,

08/05/2007

Ny Alliance har skabt røre i de radikale rækker, men kun enkelte topfolk i partiet har meldt klart ud, at de støtter det nye parti. Som den eneste folketingskandidat har Kim Sejr fra Allerød meddelt, at han forlader de Radikale for at slutte sig til Ny Alliance.

"Jeg tror på det mulige i at være åben over for andre kulturer, men uden at gå på kompromis med ligheds- og frihedsidealer, og det vil det nye parti med Naser Khader i spidsen kunne være garant for," udtaler Kim Sejr til B.T.

De Radikales eneste borgmester, Jørn Sørensen fra Holbæk, flirter offentligt med tanken om at tilslutte sig oprørsgruppen.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at deres politiske holdninger flugter meget godt med mine. Så derfor vil jeg med interesse læse deres program," lyder borgmesterens kommentar til Berlingske Tidende.

De Radikales rådmand i Odense, Erik Simonsen, er heller ikke afvisende.

"Det er ikke en fremmed tanke," siger han til Ritzau.

Upopulært tørklædestunt
Især Elsebeth Gerner Nielsens tørklædestunt har vakt misfornøjelse blandt partitropperne.

"Det er elitært. Og på områder minder partiet jo mest om Enhedslisten. Det er da et paradoks. Tag sagen om tørklædet: Sådan noget bør simpelthen ikke ske," lyder Jørn Sørensen hårde vurdering i Berlingske Tidende.

Medlem af de Radikales hovedbestyrelse, Anders Thomsen, stemmer i:

"Det er da aparte, at man kan gå med til et stunt, hvor budskabet er, at tørklædet står for ytringsfrihed. Det gør det ikke. Det er absurd."

Men selvom Anders Thomsen i Det Radikale Venstre har været en af Naser Khaders største støtter, så vil han ikke gå med i Ny Alliance.

Kilde: