Ønsker overblik over kulturstøtte

Slettet Bruger,

22/05/2007

Der er intet krav om at kunstnerne skal oplyse hvilken kultur, støtten fra Statens Kunstfond har bidraget til, og det er ikke noget, der passer danskerne. En meningsmåling lavet af Greens Analyseinstitut viser i hvert fald, at befolkningen, som foreslået af direktør Martin Ågerup fra Cepos, vil have kunstnere til at redegøre for, hvad de har brugt statsstøtten til.

78 procent mener, det er et rimeligt krav at stille til kunstnerne, at de skal aflægge en rapport om, hvad de har brugt deres 840.000 kroner til. Det er nemlig, hvad man kan indkassere, hvis man er kunstner og modtager et af Statens Kunstfonds tre-årige arbejdsstipendiater. På kunstfondens hjemmeside kan man læse, at idéen bag disse stipendier er, at modtagerne skal kunne leve og arbejde med deres kunst uden at behøve at skaffe sig indtægter ved ikke-kunstnerisk arbejde.

Kulturminister Brian Mikkelsen vil ikke være med til at ændre reglerne for kunstnerne, og han afviser, at skattekronerne nødvendigvis skal føre til konkrete produkter.

"Nej, man kan sagtens have en proces uden et produkt. Der kan ske en masse på de tre år, en personlig udvikling, der så kan komme os andre til gavn senere. Og det er ikke nødvendigvis efter to eller tre år," siger han til Børsen.

Billedkunstneren Per Arnoldi udtalte for nylig til samme avis, at det burde være op til kunstnerne selv, om de ville sidde og kigge ud over vandet eller for eksempel bygge et nyt badeværelse.

mol

Kilde: