Befolkningen afviser offentligt ansattes lønfest

Skatteydernes penge skal ikke bruges til at holde lønfest for i det offentlige

Slettet Bruger,

16/01/2008

Skatteydernes penge skal ikke bruges til at holde lønfest for i det offentlige. Seks ud af ti støtter op om regeringens linje i op til de kommende lønforhandlinger. Det viser en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Jyllands-Posten.

Fagforeningerne har krævet en større lønstigning til deres medlemmer end den, privatansatte har fået. Men det synspunkt er der kun opbakning til blandt 33 pct. af de adspurgte. Hvorimod regeringens målsætning om at sikre et lønløft svarende til privatansatte møder opbakning fra 56 pct. af vælgerne.

Formanden for de offentligt ansattes forhandlere i KTO, Anders Bondo Christensen, hæfter sig dog ved, at der overhovedet er opbakning til højere løn.

"Jeg synes, at meningsmålingen er udtryk for stor forståelse for vore lønkrav. Vi er helt oppe på, at næsten 90 pct. siger, at vi skal have det samme eller mere. Selv blandt de privatansatte er der 28 pct., der mener, at vi bør have en større lønstigning, end de selv fik," siger Anders Bondo Christensen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: